16 Mart 2015 Pazartesi

Yoksun Sen

Hayatımızın hangi noktası eksik..
Bu kadar vahşet neden?
Öldürme, kesme, kavga, vurma, kırma, küfür..
Kimsede anlayış kalmadı mı?
Herkes mi önemli bu kadar ?
Herkesin mi dediği olmak zorunda?
Herkes mi mükemmel, hata yapamaz ya da herkes mi dünyanın merkezi?
Kimsenin mi kimseyi anlayacak, dinleyecek kadar zamanı yok ?
Midemi bulandırıyorsunuz siz ben merkezciler!
***
Hayatımızdaki eksik ne biliyor musunuz..
İnanç.. Dua.. Tefekkür..
Teslimiyet..
Alçakgönüllülük..
Kalp huzuru..
Empati..
Hayatımızdaki eksik İslâm..
***
İnsanların hayatı o kadar mükemmel ki kimse mensubu olduğunu zannettiği dinini hayatına taşımıyor.. Kimse Allaha inanmıyor.. Kimse O'nun için bir şeyleri değiştirmeye çalışmıyor.. O kadar alışmışlar ki kendi hayatlarına isteklerine keyiflerine, dünya onlar için yaratılmış sanki.. Korkusu kalmamış kimsenin.. Ne günahtan, ne cehennemden..
***
İşin aslı o ki.. O kadar da değerli değilsiniz.. Yoksunuz siz aslında.. Yoktan var edildiniz .. Ve yine yok olacaksınız.. Hiçsiniz.. Koskoca evrende varlığınız kum tanesi kadar bile değil.. Sizi O'nun huzurunda görülebilir kılacak olan tek şey yaptıklarınız.. Yaptığınız iyi şeyler.. Cinlikler, üçkağıtlar, kandırmacalar, tilki kurnazlıkları değil.. Asla değil..
***
Bende eksiğim elbette .. Mükemmel değilim , olmakta istemem.. Mükemmel olmamalıyım ki nefsimin eline vermemeliyim ipleri.. Mükemmel zannetmemeliyim ki unutmayayım dünyanın bana ait olmadığını, sonsuz olmadığını.. Her akşam muhasebesini yaptığım bu hayatın yanlışlarını görüp pişman olmalıyım.. Niye yaptım diyebilmeliyim.. Vicdan denen terazinin kefelerini çalıştırabilmeliyim..
***
Anne- babanın düşman muamelesi gördüğü, evladın ötelendiği dışlandığı, arkadaşın akrabanın dostun dedikodu malzemesi sayıldığı bir zamanda yaşıyoruz.. Herkes birbirinin açığını bulup rezil etme derdine düşmüş, sohbetleri ikinci dakikadan sonra gıybete dönmüş..
***
Az kaldı hissedebiliyorum.. Film bitecek.. O günün dehşetinden korkmamak elde mi.. Bu kadar günaha sahipken.. Bu kadar eksikken... Sizi geçtim umurumda da değilsiniz.. Ama belki bir yerlerde okursunuz bu yazıyı.. Bir yerlerde dank eder kafanıza.. Hiç olmazsa en azından dilinizi tutar biraz olsun temizlenirsiniz..
***


Sevin Sevilin, Bu Dünya Kimseye Kalmaz

Dünya Kimseye Kalmaz
Bir misafirhanedir
Arifler ana dalmaz
Bilir ki efsanedir

Ne ekersen biçersin
Döktüğünü içersin
Bir gelirsin bir geçersin
Gerisi bahanedir

İnsanlıktan sen çıkma
Dost kazanmaktan bıkma
Gönül yap ama yıkma
Çoğu bir kaşanedir

İyilik yapmaktır kârın
Kalır ancak o varın
Öleceksin sen yarın
Anla bak dünya nedir.



Yunus Emre






16/03/2015 Pazartesi

2 yorum:

Yorum yazmak icin Google hesabınızın olmasına gerek yok..Olmasa da olur..Aşağıda bulunan Yorumlama Biçimi sekmesinden URL' yi seçip isiminizi yazarsanız veya Anonim'i seçip yorumunuzun sonuna isminizi yazarsanız da olur.. Hem de çok güzel olur :)