25 Ağustos 2014 Pazartesi

Bi Kova Buzun Bereketi

Cehennem sıcaklarını geçirdiğimiz şu günlerde hem ruhumuzu hem bedenimizi serinleten bir kampanya sardı dünyayı.
 
 ICE BUCKET CHALLENGE.
 
 
 
Kampanyayla ilgili kafama takılan noktaları araştırdım biraz ve sizinlede hiç konuyu uzatmadan, dagıtmadan paylaşmak istedim.
 
**********
 
Corey GRİFFİN adındaki Bostonlu gencin başlattığı bu kampanya en yakın arkadaşı olan Pete FRATES'in ALS hastalığına yakalanması sonucu ortaya çıkmış.

Bir Kova Buzlu Su'yun nedeni ise şu;
 ALS  bir sinir sistemi rahatsızlığı ve kasları felç ederek sizi yatağa bağımlı kılıyor. Kafanızdan aşağı bir kova dolusu buzlu suyu indirdiğinizde ise bir anlığına kısmi felç yaşamış oluyorsunuz. Yani bi kaç saniyeliğine empati kuruyorsunuz ALS hastalarıyla.

Yapılan bağış ile de bu hastalara yardım etmiş ve videolarınızla hastalığın tanınmasına bir nebze yardımda bulunmuş oluyorsunuz.

Tabi bu eğlenceli ve faydalı kampanyaya katılmanın şartları var. Kovayı kafanızdan aşağı dökmeden önce 3 kişiye meydan okuyup onların da kampanyaya katılmasını sağlamalısınız. Ya bir kova buzu kafanızdan aşağı dökeceksiniz ya da 1000 dolar bağışlayacaksınız. Süreniz ise size okunan meydandan itibaren tam 24 saat.
 
Çoğu ülkede olduğu gibi bizde de hem buzlu suyu kafalarından aşağı boca edip hem bağış yapıyor insanlar.
 
Hoş buzlu su bu aralar tuzlu suya dönmüş olsada önemli olan amaçlanan farkındalığın yaratılmış olması.Eğlenceli bir şekilde dünyayı kasıp kavuran bu kampanyanın çoğu hastalık ve yardım gerektiren konuya örnek teşkil etmesinden yana kalbim.
 
Tabi ki bu olaya da kalplerinin karamsarlığını bulaştırmaya çalışan insanlar olmuyor değil. Afrikada çekilen susuzluktan Gazzedeki savaşa kadar olmadık yerlere bağlandı konu.
 
 Yahu elinizi vicdanınıza koyun Afrikadaki yokluksa derdiniz neden en pahalı telefonlar elinizde? Neden onlar için sizde bi kampanya başlatmıyorsunuz !? Gazzedeki savaşta ölen insanlar için tabiki üzülüyoruz ama bu, bu hastalığı görmememiz anlamına mı gelmeli !? Kanser dahil ölümcül olan hastalıklarla savaşan insanlara destek olmayı bırakalım mı !? Bu hastalıkları yok mu sayalım ? Elmayla armutu karıştırmayın ! Biraz mantık!  
 
Çelme takmak yerine en azından mutlu olun.
Bu hastalığın ne olduğunu artık detayıyla biliyorsunuz. Futbolcu Sedat ya da S. HAWKING'in neden sandalyeye bağlı kaldığını biliyoruz artık. Biz tembel bi toplumuz felç diyerek gecistirdik araştırma gereği duymadık belki bugüne kadar ama bu kampanya sayesinde neyin ne olduğunu öğrendik.
 
Kardeşim dahil kampanyaya videolarıyla katılan herkesi alnından öpüyorum. Bu kampanyanın başlamasını sağlayan bana göre dahi olan genç adam Corey GRİFFİN'in ailesine ve yakınlarına sabır kendisine rahmet diliyorum. Zira kendisi yakın zaman önce bir deniz kazasında hayatını kaybetmiş.
 











Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak icin Google hesabınızın olmasına gerek yok..Olmasa da olur..Aşağıda bulunan Yorumlama Biçimi sekmesinden URL' yi seçip isiminizi yazarsanız veya Anonim'i seçip yorumunuzun sonuna isminizi yazarsanız da olur.. Hem de çok güzel olur :)