14 Nisan 2014 Pazartesi

Güven'mek

Küçük bi fidan var elinizde.. Minicik.. En sevdiğiniz saksınıza diktiniz, gözünüz gibi baktınız, büyüttünüz, suladınız.. Beklentiniz sadece çiçek açmasıdır.. Gönlünüzü neşelendirmesidir değil mi?
 
*****
Bi insanı severkende bu şekilde büyütürüz içimizde .. Küçücük bi fidan gibi alırız kalbimize ekeriz.. Gözümüzden sakınırız,saklarız.. Severiz,kollarız.. Beklentimiz sadece huzurdur.. Mutluluktur..
 
Ama gün gelir tam çiçek açacak derken, tam bahar geldi artık geçti kış, büyüdü, kök saldı derken.. Ortadan ikiye kırılır o fidan.. İçiniz cız eder.. Çiçeğiniz açamadan biter..
 
*****
İlişkilerdeki o fidan güvendir.. Güvenemezseniz, sevemezsiniz.. O yüzden aşktan önce güvenirsiniz karşınızdaki insana.. Güvenmek istersiniz daha doğrusu..
 
Beyleri bilmem ama kadınlar bu konuya takıntılıdır..
Herşeyden önde gelir bu duyguyu hissetmek bizim için.. Erkek değil, Adam olsun isteriz yanımızda.. Sevgili olsun aşık olsunn ama baba gibide güven versin isteriz..
Bize sevgisini sunan insana o yüzden aşktan önce güvenmeyi seçeriz... Kimimiz ufak tefek oyunlarla sınar bunu, kimimiz kelimelerle.. Kimimizse gözlerle.. Bakışlarla.. 
 
*****
Üç seçenek vardır kadının önünde..
Güvenirse adama sever, peşinden gider Fizana..
Güvenmezse değil sevmek sokmaz bile hayatına.. Geçer gider üstünden arkasına bile bakmadan..
 
*****
Ama eğer güvenir sever ve bir gün o güveni kırılırsa.. Durur kadın.. Ve dinler..
Önce kalbini sonra adamı..
Konuşmaz ..
Susar..
Dinler..
Ve koca bi sille gibi iner kadının geçip gidişi adamın yüzüne..  Kalbinde büyüttüğü çiçeği kıran adama acımaz.. Mutsuz olur üzülür ama.. Gider..
 
Zira beyler; Güven kelimesinin bir diğer anlamıda Sevinç ve mutluluktur...
 
Tam anlamıyla yaşatamazsanız bu kelimeyi ilişkinizde selam verin arabesk dinlemeye ..
 
Ha ikinci bi şans mı?
Kırılan bardaktan su içmeye kalkarsan ya ağzın kanar ya da o kırıklar kalbine batar.. Sudan vazgeçmezsin elbet ama içtiğin bardağı daha sağlamıyla değştirmek farz olur..
 
*****
 
İlişkilerinizde sırça kadeh gibi baş köşede tuttuğunuz güven duygunuzun, bu güzel mevsimde kır çiçekleri misali  gün geçtikçe çoğalması ve miss gibi kokması dileğiyle .. :)
 
 
 


Bugünlükte bu kadar..
 
Hoşça'güvenin dostlar :)
 
 
 
 
 
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum yazmak icin Google hesabınızın olmasına gerek yok..Olmasa da olur..Aşağıda bulunan Yorumlama Biçimi sekmesinden URL' yi seçip isiminizi yazarsanız veya Anonim'i seçip yorumunuzun sonuna isminizi yazarsanız da olur.. Hem de çok güzel olur :)