10 Nisan 2014 Perşembe

Kahve molası-Aşk acısı??

       İşin gücün hafiflediği anlardan biri şuan.. Kendime ödül vermek adına yaptığım az şekerli türk kahvesinin ve bitter çikolatanın tadına varırken takıldı aklıma..

AŞEKÂ..
 
 
 
       Hiç duydunuz mu bilmiyorum.. Belkide çok duydunuz bi farklılığı kalmadı artık.. Aşekâ kelimesi arapçadan geliyormuş..
 
      Bi sarmaşık cinsinin adıymış.. Ancak bu sevgili sarmaşık sardığı ağacın suyundan ve gövdesinden beslenerek onu kuruturmuş..  Zamanla ölmesine sebep olurmuş..
 
     Aşk kelimesinin aslı ise Aşekâ isminden gelirmiş.. Araplar bu işi çözmüş anlayacağınız..
 
 
 
        Yani bizim şu ölüp bittiğimiz AŞK acıları, aslında gayet olağan bir doğa olayının insan vücuduna yansımasıdır diyebilir miyiz acaba ?
 
          Hani diyorum olaya mantık açısından bakarsak eğer belki duygusal yönümüzü frenleyip kalp ağrılarımızı azaltabiliriz?? Ne dersiniz??
 
           Neticede vücudumuzun verdiği tepkiler değil mi aşk acısı dediğimiz olay..Midemize yumruklar inmesi hissi gayet fiziksel bence.. Duygusal yönden yaklaşmak yerine karşınızdakini Aşekâ yerine koyarak düşünün.. Ve kesin sarmaşığı köklerinden..
 
*****
           Aşk eğer size çiçekler açtıracağı yerde içinizi kurutuyorsa koyverin gitsin.. Ha bu aşk acısından faydalanmayacağınız anlamına gelmez.. O kadar gururlu olmaya gerek yok ..
 
Şahsen benim bi kaç güzel yazı yazmama sebep olan gayet cici ama iç kurutan bi aşk acım oldu :) Zatı şahane beyfendi hayatımda aşekâ etkisi yaratarak içimdeki farklı benlerin ortaya dökülmesinin başlıca kaynağıdır..
 
*****
Sizi kurutan değil hayat veren aşklar yaşamanız dileğiyle..
 
Hoşça kalın...
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

2 yorum:

  1. bu yaziyi okudugumda aklimda kalan iki seyden biri son cumlen,temennin,digeri de az sekerli kahve icebilmen!bebi okadar yordun sekerli sekerli die simdi benim gibi iciosun yaramaz!:)

    YanıtlaSil
  2. izi kurutan değil hayat veren aşklar yaşamanız dileğiyle.. bayıldımmmmm...ayrıca araplar bence de cozmus ask gercekten fena bısı :))) sarmasıktan bellı baksana :)

    YanıtlaSil

Yorum yazmak icin Google hesabınızın olmasına gerek yok..Olmasa da olur..Aşağıda bulunan Yorumlama Biçimi sekmesinden URL' yi seçip isiminizi yazarsanız veya Anonim'i seçip yorumunuzun sonuna isminizi yazarsanız da olur.. Hem de çok güzel olur :)